Kopstukken uit de schaduw

23 september 2023 tot 28 april 2024

Kopstukken uit de schaduw 1

Nederlandse kunstschilders staan bekend om het gebruik van licht in hun schilderijen. Maar als er licht is, is er ook schaduw. In de schaduw ontstaan mooie beelden, contouren en silhouetten. Tijdens deze expositie komen diverse kunstenaars, die zich omstreeks 1800 met de papierknipkunst en het silhouetteren bezig hielden, voor het voetlicht. 

Ook richten we de spotlights op bekende kopstukken uit de fotografie. In de kelder is niet alleen het befaamde Beatrix portret van Vincent Mentzel te zien maar ook de op silhouetten geïnspireerde foto’s van Sebiha Öztas. Met een ruime selectie uit haar oeuvre is het drieluik compleet en biedt de expositie een mooi overzicht van silhouetten in vele verschijningsvormen.

Wilt u meer weten over de verschillende onderdelen van de tentoonstelling? Klik dan op de bovenstaande oranje woorden.

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.