Sebiha Öztas

Sebiha Öztas 1

Net als bij de silhouetten uit het verleden staat de mens in het werk van fotograaf Sebiha Öztas centraal. In haar projecten legt ze de onschuld en kwetsbaarheid van echte personages op een natuurlijke manier vast. Haar culturele achtergrond speelt een belangrijke rol in de portretten die ze maakt. Ze fotografeert het liefst mensen, maar ook stillevens zoals botanische beelden. Naast haar werk als fotograaf voor o.a. NRC Handelsblad houdt ze zich bezig met eigen projecten zoals WOMXN dat te zien is in het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam.

Sebiha Öztas 2

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.