Private Dining

Stijlvol dineren aan een rijk gedecoreerde tafel in een exclusieve ambiance! Dat is mogelijk aan de hand van private dining in de Maaskamer, die een prachtig uitzicht biedt op het drierivierenpunt waar de Merwede, Noord en Oude Maas samenkomen. Deze ronde kamer wordt gesierd door een kroonluchter, passend bij de rijkelijk met strikken en bloemslingers gedecoreerde wanden en de kroonlijst langs het plafond. Dit maakt het een prachtige locatie voor private dining.

Versierselen die heel typerend zijn voor stijlkamers aan het eind van de 18 de eeuw, en zó verfijnd, dat de Maaskamer bijna on-Nederlands aandoet. Wie de langsvarende schepen op even vergeet, waant zich in Versailles. Wie wil hier níet eens dineren, vergaderen of foto’s laten maken?

Het Dordts Patriciërshuis is reeds diverse malen gastheer geweest voor de bestuurswissel van een Lions-en Rotaryclub. Daarnaast hebben reeds diverse echtparen hun huwelijksjubileum gevierd in
de Maaskamer. Verder is de maaskamer een zeer geliefde locatie voor de private dining.

Een rondleiding door het museum voorafgaand aan de private dining of tussen de gangen door is
altijd mogelijk.

private dining dordrecht
Private Dining 3

Private dining in Dordrecht

Een bezoek aan het Dordts Patriciërshuis laat zich uitstekend combineren met een bezichtiging van andere mooie plekken in de oudste stad van Holland, die meer dan duizend monumenten telt. Wandel langs de historische havens, bezoek een museum en rust even uit op een terras. Dordrecht kent diverse organisaties die leerzame stadswandelingen verzorgen. Als u de stad liever op eigen houtje verkent, raden wij u aan de app Dordrecht 5D te downloaden op uw telefoon.

Verhuur mogelijkheden private dining

Voor vragen over tarieven, beschikbaarheid en eventuele speciale wensen zijn wij bereikbaar op verhuur@dordtspatriciershuis.nl Wij werken samen met diverse gerenommeerde koks en
cateraars en maken graag een offerte op maat voor u. Ervaar een onvergetelijke private dining in Dordrecht.

private dining
Private Dining 4

Volg ons op Instagram

Wat is private dining?

Private dining staat voor het privé dineren bij een zelf gekozen locatie. Het Dordts Patriciërshuis is de ideale locatie voor private dining dankzij de sfeer van het museum. Daarnaast geniet je gedurende het diner van uitzicht op de rivieren.

Waarom private dining?

Private dining resulteert in een onvergetelijke ervaring. Het dineren met vrienden, zakelijke relaties of familie zorgt altijd voor een unieke herinnering.

Verschil private dining en fine dining

Private dining en fine dining zijn twee verschillende culinaire ervaringen, elk met hun eigen kenmerken en sfeer. Hier is een zeer uitgebreide beschrijving van het verschil tussen de twee:

Fine Dining:

Fine dining is een gastronomische ervaring van topklasse die wordt gekenmerkt door een hoge mate van verfijning, zowel in termen van eten als service. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van fine dining:

1. Eten van topkwaliteit: Fine dining restaurants streven naar de hoogste kwaliteit van gerechten. De gerechten zijn vaak gemaakt met de fijnste ingrediënten en worden op artistieke en creatieve wijze gepresenteerd.

2. Uitgebreide wijnkaart: Fine dining restaurants hebben meestal een uitgebreide wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde wijnen die perfect passen bij de gerechten. Sommeliers zijn vaak beschikbaar om gasten te adviseren bij het kiezen van de juiste wijn.

3. Formele sfeer: De sfeer in fine dining restaurants is over het algemeen formeel en elegant. Gasten worden verwacht zich formeel te kleden, en de tafelsetting is vaak verfijnd, met linnen tafelkleden, kristallen glazen en zilveren bestek.

4. Kleinere porties: De portiegrootte bij fine dining is meestal kleiner dan in andere restaurants, maar de presentatie is vaak indrukwekkend en kunstzinnig.

5. Hoogopgeleide bediening: Het personeel in fine dining restaurants is zeer professioneel en goed opgeleid. Ze hebben vaak uitgebreide kennis van de gerechten, de wijnkaart en etiquette.

Private Dining:

Private dining is een meer intieme en exclusieve eetervaring, waarbij een groep gasten een privékamer of -ruimte in een restaurant boekt voor een persoonlijke bijeenkomst. Hier zijn enkele kenmerken van private dining:

1. Exclusieve ruimte: In private dining krijgen gasten de beschikking over een aparte ruimte binnen een restaurant, meestal afgeschermd van andere gasten. Dit kan een privékamer zijn of een afgescheiden gedeelte van het restaurant.

2. Persoonlijke aandacht: Gasten kunnen vaak een aangepast menu kiezen of een specifieke culinaire ervaring op maat laten maken voor hun evenement. Dit biedt een hoog niveau van personalisatie.

3. Intieme sfeer: Private dining is ideaal voor bijzondere gelegenheden, zoals jubilea, zakelijke diners, bruiloften of familiebijeenkomsten. De sfeer is doorgaans intiem en ontspannen.

4. Service op maat: Het personeel is toegewijd aan de groep in de private dining-ruimte en zorgt voor een persoonlijke en attentvolle service.

Samengevat, fine dining richt zich op gastronomische excellentie in een formele en verfijnde setting, terwijl private dining draait om exclusiviteit, persoonlijke aandacht en een intieme sfeer.

Perfect voor private dining in Dordrrecht

Het Dordts Patriciërshuis biedt een exclusieve en onvergetelijke private dining-ervaring die perfect past bij elke speciale gelegenheid. Hier is een zeer gedetailleerde beschrijving van waarom private dining bij het Dordts Patriciërshuis een buitengewone keuze is:

1. Eten aan het water met uitzicht op het Drierivierenpunt:

Het Dordts Patriciërshuis is idyllisch gelegen aan de oevers van de prachtige rivieren die Dordrecht omringen. Dit maakt het tot de perfecte locatie voor private dining. Gasten kunnen genieten van hun maaltijd aan het water, met een adembenemend uitzicht op het Drierivierenpunt, waar de rivieren de Merwede, de Oude Maas en de Noord samenkomen. Dit natuurlijke spektakel biedt een rustgevende en majestueuze achtergrond voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

2. Eten in stijlvolle kamers:

Het Dordts Patriciërshuis heeft een reeks stijlvolle kamers die perfect geschikt zijn voor private dining-gelegenheden. Deze kamers ademen de elegantie van de 18e eeuw en bieden een unieke sfeer die doordrenkt is met historische charme. Of je nu kiest voor een intieme eetkamer met een knapperende open haard of een majestueuze balzaal met een weelderige inrichting, elke kamer biedt een unieke ambiance voor jou en je gasten om van te genieten.

3. Positieve ervaringen van voorgaande gasten:

Het Dordts Patriciërshuis heeft een schat aan positieve recensies en ervaringen van voorgaande gasten. Gasten die hier private dining-evenementen hebben gehouden, prijzen vaak de uitzonderlijke service, het voortreffelijke eten en de sfeervolle omgeving. De persoonlijke aandacht die je krijgt bij het plannen en organiseren van je private dining-evenement is van onschatbare waarde. Het team van het Dordts Patriciërshuis heeft een reputatie opgebouwd voor het overtreffen van de verwachtingen van gasten en het zorgen voor een onberispelijke ervaring.

4. Unieke personalisatie:

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van private dining bij het Dordts Patriciërshuis is de mogelijkheid tot unieke personalisatie. Je hebt de vrijheid om een aangepast menu te kiezen, waarbij de getalenteerde chef-koks van het restaurant rekening houden met jouw smaakvoorkeuren en die van je gasten. Of je nu de voorkeur geeft aan klassieke gerechten of culinaire innovaties, het team zal ervoor zorgen dat elk gerecht aan jouw verwachtingen voldoet.

Kortom, private dining bij het Dordts Patriciërshuis biedt een zeldzame combinatie van adembenemend uitzicht, historische grandeur, uitmuntende service en onvergetelijke culinaire ervaringen.

Huur een ruimte

Het historisch decor van het Dordts Patriciërshuis is zeer gewild voor vergaderingen, events, fotoshoots en bruiloften.    *Verplicht