Reden #4

Digitale beleving

Wij laten geen middel onbenut om u als bezoeker van het Patriciërshuis mee te nemen in de verhalen en de geschiedenis van het huis en haar bewoners. In onze film op zolder wordt al veel verteld over de diverse stijlkamers en de meubels die daarin staan.

Daarnaast hebben onze vrijwilligers er altijd veel plezier in om nadere uitleg te geven over de collectie. Wij kunnen ons echter voorstellen dat u in uw eigen tempo nog een aantal wetenswaardigheden wilt lezen over diverse voorwerpen uit de collectie. Voorafgaand aan uw bezoek kunt u alvast in de stemming komen door virtueel rond te wandelen in het museum. Klik hier voor een virtuele rondleiding.

Izi Audiotour

Als u op uw telefoon de app IZI-travel downloadt kunt u per ruimte één of meerdere voorwerpen nog beter leren kennen. Download eenvoudig de app (Apple Appstore / Google Playstore) en maak tijdens uw bezoek gebruik van de Izi Audiotour van het Dordts Patriciërshuis:Nog een reden:

Alle redenen:

Over het Dordts Patriciërshuis

Vooraanzicht
Maaskamer
In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.