Vergaderlocatie

Vergaderingen, besprekingen, meetings. Onze agenda’s staan er bol van. Zit u ook regelmatig opgesloten in grijze kamers of inspiratieloze zalen? Dat kan voortaan anders! Door de unieke ligging en het karakteristieke interieur is het Dordts Patriciërshuis een bijzondere vergaderlocatie. De grootste blikvanger is de Maaskamer, die ook wel het “oval office” van de lage landen wordt genoemd. Deze kamer biedt een prachtig uitzicht op het drukst bevaren drierivierenpunt van Europa. Hier werden in de tijd van Napoleon, die hier overigens in 1811 voorbij is gevaren, al zakelijke knopen doorgehakt.

Meerdere inspirerende vergaderlocaties

Naast de Maaskamer beschikken wij over 6 andere vergaderruimtes. Zo vindt u altijd een inspirerende vergaderlocatie die past bij uw wensen. Hieronder kunt u de capaciteit per ruimte bekijken. Via de link zijn deze ook in 3D bekijken!

Zolder   44 (plenair)   Bekijk ruimte in 3D
Directiekantoor   6   Bekijk ruimte in 3D
Maaskamer   16   Bekijk ruimte in 3D
Kamer rivierzijde   6   Bekijk ruimte in 3D
Voorkamer links   6   Bekijk ruimte in 3D
Voorkamer rechts   4   Bekijk ruimte in 3D
Zomerkeuken   6   Bekijk ruimte in 3D

bijzondere vergaderlocatie

Op zolder is een groot TV-scherm beschikbaar. Ook het directiekantoor beschikt over een TV-scherm. Dit is de enige ruimte die beschikt over airco en een pantry. In de andere vergaderruimtes is een beamer met scherm beschikbaar en een bord met viltstiften. Om uw vergadering voor deelnemers zo inspirerend en efficiënt mogelijk te kunnen laten verlopen beschikken alle kamers over gratis wifi.

Vergaderen aan het water

Wist u dat u in het Dordt Patriciërshuis vergadert aan het water? Het museum is namelijk gelegen aan het drukst bevaren drierivierenpunt van Europa waar de Merwede, Noord en Oude Maas samenkomen. De ronde Maaskamer wordt gezien als één van de meest bijzondere vergaderlocaties aan het water in Nederland. Ook in de twee stijlkamers aan de voorzijde van het pand kunt u vergaderen aan het water. Deze bieden namelijk uitzicht op de sfeervolle Wolwevershaven met haar historische binnenvaartschepen.

vergaderen aan het water

Vergader in een museum – een bijzondere vergaderlocatie

Wilt u uw collega’s verrassen met een vergadering op een bijzondere locatie? Uit de zeer positieve reviews kunt u opmaken dat onze vergaderruimtes een onvergetelijke ervaring bieden! De vergadering kan desgewenst worden afgesloten met een korte rondleiding door het huismuseum zodat u deze dag in een totaal andere sfeer dan op kantoor doorbrengt.

bijzondere vergaderlocatie

Verder wordt het vergaderen in het Dordts Patriciërshuis als volgt omschreven:

-Enthousiaste en vriendelijke gastheren/-vrouwen

-Ontvangst is ook mogelijk in vloeiend Engels, wat als erg prettig wordt ervaren

-Een bijzondere vergaderlocatie met historie

-Heerlijk om in een andere omgeving nieuwe ideeën te realiseren

Ontdek hier al onze reviews.

Het boeken van de vergaderlocatie

Alleen het directiekantoor is permanent beschikbaar om als vergaderlocatie te boeken via de mail. Alle overige ruimtes zijn alleen beschikbaar buiten openingstijden van het museum (deze zijn woensdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur).

Een rondleiding door het museum voorafgaand aan de vergadering of tussen de vergadering door is
altijd mogelijk.

Voor vragen over tarieven, beschikbaarheid en eventuele speciale wensen zijn wij bereikbaar op verhuur@dordtspatriciershuis.nl

Waarom extern vergaderen?

Extern vergaderen biedt tal van voordelen voor bedrijven en organisaties. Het brengt een verfrissende verandering ten opzichte van de dagelijkse werkomgeving en kan de creativiteit en effectiviteit van vergaderingen aanzienlijk bevorderen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het houden van vergaderingen op externe locaties, zoals het Dordts Patriciërshuis. De vergaderlocatie in Dordrecht:

1. Fysieke en mentale verandering: Een externe vergaderlocatie, zoals het Dordts Patriciërshuis, biedt een nieuwe omgeving die de deelnemers helpt om zich los te maken van de dagelijkse sleur. Dit kan leiden tot een frisse kijk op problemen en nieuwe ideeën stimuleren.

2. Minder afleiding: Vergaderingen op kantoor worden vaak verstoord door telefoontjes, e-mails en andere dagelijkse taken. Externe vergaderlocaties zijn over het algemeen rustiger en bieden een toegewijde ruimte voor vergaderingen, waardoor de focus en productiviteit toenemen.

3. Creativiteit: Een unieke omgeving, zoals het historische Dordts Patriciërshuis, kan de creativiteit van deelnemers stimuleren. De historische grandeur, de prachtige kamers en het uitzicht op het water kunnen inspiratie bieden voor innovatieve oplossingen.

4. Effectieve communicatie: Extern vergaderen kan bijdragen aan effectievere communicatie. Het creëert een gelijk speelveld voor alle deelnemers en moedigt open discussies aan, zonder de hiërarchie van kantoor.

5. Professionele setting: Externe vergaderlocaties bieden vaak een professionele en representatieve omgeving voor belangrijke vergaderingen en presentaties. Dit kan bijdragen aan een positieve indruk op klanten, partners en medewerkers.

Hoe lang kun je effectief vergaderen?

De effectieve vergadertijd varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard van de vergadering, het doel ervan, de betrokkenheid van de deelnemers en de kwaliteit van de voorbereiding. Over het algemeen wordt aangenomen dat de aandachtsspanne van mensen beperkt is, en dat vergaderingen efficiënter zijn als ze niet te lang duren. Hier zijn enkele richtlijnen voor de duur van effectieve vergaderingen:

1. Kort en krachtig: Veel experts suggereren dat een ideale vergadertijd tussen de 45 minuten en 1,5 uur ligt. Dit houdt rekening met de gemiddelde aandachtsspanne van mensen en zorgt ervoor dat deelnemers betrokken en geconcentreerd blijven.

2. Doelgericht: De duur van een vergadering moet in lijn zijn met het doel ervan. Als het doel is om een kort overzicht te geven van de voortgang van een project, kan een vergadering van 30 minuten voldoende zijn. Voor strategische planningsbijeenkomsten of besprekingen van complexe kwesties kan meer tijd nodig zijn.

3. Agenda en planning: Een goed voorbereide agenda kan helpen de vergadertijd te beperken en de focus te behouden. Het is belangrijk om de agenda van tevoren te communiceren, zodat deelnemers zich kunnen voorbereiden en weten wat er van hen wordt verwacht.

4. Pauzes: Langere vergaderingen moeten regelmatig korte pauzes bevatten om de concentratie en betrokkenheid te behouden. Pauzes van 5 tot 10 minuten om de 45 minuten tot een uur kunnen effectief zijn.

5. Interactie en betrokkenheid: Vergaderingen waarbij deelnemers actief betrokken zijn, bijvoorbeeld door discussies, brainstormsessies of groepsoefeningen, kunnen doorgaans langer duren dan passieve vergaderingen waarbij informatie wordt gepresenteerd.

6. Evaluatie en aanpassing: Na elke vergadering is het belangrijk om de effectiviteit ervan te evalueren. Als vergaderingen consequent te lang duren of als deelnemers zich niet betrokken voelen, is het noodzakelijk om de duur en het formaat aan te passen.

Hoe kun je effectief vergaderen?

Het Dordts Patriciërshuis in Dordrecht staat bekend als een geliefde vergaderlocatie. Deze historische omgeving biedt een inspirerende ambiance die bijdraagt aan effectieve vergaderingen. Hier zijn enkele redenen waarom het Dordts Patriciërshuis een unieke en effectieve vergaderlocatie in Dordrecht is:

1. Historische Grandeur: De sfeer van het Dordts Patriciërshuis, met zijn prachtige 18e-eeuwse kamers en uitzicht op het water, brengt een frisse energie die de creativiteit en effectiviteit van vergaderingen kan bevorderen.

2. Afleidingsvrije Omgeving: Het Dordts Patriciërshuis biedt een rustige en afleidingsvrije omgeving waar deelnemers zich volledig kunnen concentreren op de vergadering, waardoor efficiëntie wordt bevorderd.

3. Professionele Service: Het toegewijde personeel van het Dordts Patriciërshuis staat klaar om te zorgen voor een naadloze vergaderervaring.

4. Creatieve Inspiratie: De unieke ambiance en historische pracht van deze locatie kunnen de creativiteit van deelnemers stimuleren, wat kan leiden tot innovatieve oplossingen en beslissingen.

Kortom, vergaderen bij het Dordts Patriciërshuis biedt niet alleen een inspirerende omgeving, maar ook een professionele en efficiënte setting voor succesvolle bijeenkomsten.

Hoe leuk vergaderen?

Vergaderingen hoeven niet saai te zijn; integendeel, ze kunnen leuk en inspirerend zijn. Een van de manieren om vergaderingen leuk te maken, is door ze te houden op een unieke locatie die een aangename sfeer biedt. Het Dordts Patriciërshuis in Dordrecht is zo’n vergaderlocatie, waar vergaderen aan het water een nieuwe dimensie van plezier en inspiratie toevoegt aan zakelijke bijeenkomsten.

Hier zijn enkele redenen waarom vergaderen bij het Dordts Patriciërshuis leuk is:

1. Adembenemend Uitzicht: Het Dordts Patriciërshuis ligt aan de waterkant, met een prachtig uitzicht op het Drierivierenpunt waar de rivieren de Merwede, de Oude Maas en de Noord samenkomen. Dit uitzicht creëert een ontspannen en sfeervolle ambiance die vergaderingen leuker maakt.

2. Historische Grandeur: De 18e-eeuwse grandeur van het Dordts Patriciërshuis geeft een gevoel van elegantie en verfijning aan de vergadering. Dit voegt een vleugje charme en stijl toe aan de bijeenkomst.

3. Creatieve Inspiratie: De unieke omgeving kan de creativiteit van deelnemers stimuleren. Het water, de historische kamers en de rustige omgeving kunnen ideeën en innovatie bevorderen.

4. Ontspannen Sfeer: Vergaderen aan het water brengt een ontspannen sfeer met zich mee. Dit kan deelnemers helpen om zich op hun gemak te voelen, wat bijdraagt aan een meer informele en leuke vergaderdynamiek.

5. Pauzes in de Buitenlucht: Tijdens pauzes kunnen deelnemers genieten van de frisse lucht en een wandeling langs de waterkant maken. Dit biedt de mogelijkheid om op te laden en nieuwe energie op te doen voor de vergadering.

Huur een ruimte

Het historisch decor van het Dordts Patriciërshuis is zeer gewild voor vergaderingen, events, fotoshoots en bruiloften.    *Verplicht