Een uniek museum in dordrecht

In ons museum in Dordrecht ontdekt u hoe rijke burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in Lodewijk XVI-stijl. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukst bevaren drierivierenpunt van Europa.

Het Dordts Patriciërshuis beschikt over een collectie van Dordtse schilders die werkzaam waren aan het einde van de 18e en begin van de 19e eeuw. Het museum werd in 2011 in Dordrecht geopend en wordt door vele bezoekers gezien als een aanwinst voor Dordrecht. Komt u ook ons huismuseum bezoeken?

Schilderijen uit de 18e en 19e eeuw

In ons museum in Dordrecht ontdekt u prachtige schilderijen en tekeningen van kunstenaars uit Dordrecht, die daar werkzaam waren omstreeks 1800. De bekendste en meest getalenteerde Dordtse schilder in de 18de eeuw was ongetwijfeld Aert Schouman (1710-1792), van wie drie werken in de collectie aanwezig zijn. Eén van de topstukken uit de collectie is een strandgezicht van J.C. Schotel (1787-1838) die grote waardering ontving uit binnen- en buitenland.

De collectie schilderkunst

De collectie Nederlandse schilderkunst bestaat verder uit landschappen, genrevoorstellingen en portretten. In het pand bevinden zich ook twee haardstukken van Cornelis Kuipers. Tot de hoogtepunten van zijn werk worden twee prachtige bloemstillevens gerekend die te zien zijn aan weerszijden van de haard in het “Groot Salet”.

museum in dordrecht

De tentoonstellingen in ons museum in Dordrecht

Tijdens uw bezoek aan Dordrecht kunt u tentoonstellingen in diverse musea bekijken. In ons museum is op dit moment de tentoonstelling ‘In de Floria’ te bezichtigen. Hier vindt u magnifieke bloemstillevens van Dordtse meesters die nog nooit eerder in musea te zien zijn geweest!

Daarnaast bestaat de tentoonstelling uit foto’s van bloemstillevens van kunstenaar Bas Meeuws. Bij een bezoek aan Dordrecht mag u deze tentoonstelling niet missen!

bloemstilleven

Wat is er te doen in Dordrecht?

Dordrecht is een van de oudste steden van Nederland. Het is rijk aan prachtige musea, waaronder het Dordts Patriciërshuis. In ons museum in Dordrecht ontdekt u hoe rijke burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. Aanschouw bekende schilders, zoals Cornelis Kuipers