Museum

Begane grond

Alsof de bewoners even voor een boodschap weg zijn. In die sfeer komt u binnen. Zodra de voordeur openzwaait waant u zich in het huis van een voorname familie.

In de voorkamer links wordt u welkom geheten door één van de enthousiaste vrijwilligers aan wie u uw jas en tas kunt afgeven. U kunt in deze kamer onder andere een haardstuk bewonderen van Cornelis Kuipers dat sinds 1787 op deze plek bewaard is gebleven.

In de voorkamer rechts heeft u een prachtig uitzicht op de sfeervolle Wolwevershaven. In deze kamer bevinden zich twee prachtige bloemstillevens van deze schilder. Deze zijn altijd in zijn familiebezit geweest en derhalve nooit voor de verkoop bestemd geweest.

Lopend door de lange gang passeert u de knusse keuken. Daarna volgen de eetkamer en de prachtige Maaskamer. De ronde Maaskamer heeft een uniek uitzicht op het drukst bevaren drierivierenpunt van Nederland. Links de Oude Maas, rechts de Beneden Merwede en recht vooruit stroomt de Noord. Ontdek ook de fraai weggewerkte details in deze kamer.

Eerste verdieping

Op deze verdieping bevinden zich de voormalige kinderslaapkamers, die thans zijn ingericht als expositieruimtes waar diverse wisseltentoonstellingen worden gepresenteerd.

Zolderverdieping

Bezoek ook de authentieke zolder waar originele droogstokken hangen en de dienstbodekamers te vinden zijn. In deze ruimte wordt eveneens een film vertoond over de transformatie van het pand van woonhuis tot museum en over de collectie.

Kelding

Na een intensieve verbouwing, die inclusief voorbereiding twee jaar heeft geduurd, is ook de kelder te bezoeken. Op de vloer zijn authentieke 17de eeuwse plavuizen aangebracht. In de zomerkeuken kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van het uitzicht en uw bezoek aan het museum nog even op u in laten werken.