Vincent Mentzel

Vincent Mentzel 1

Nog dagelijks komen we silhouetten tegen in onze portemonnee: wie naar het portret van toenmalig koningin Beatrix op de euromunten kijkt, kan vaststellen dat men met dat portret een modern silhouet in handen heeft. Niet van papier of met verf, maar in slijtvast metaal. In de jaren zeventig van de vorige eeuw gold Mentzel als de ‘Fotograaf van de Macht’. Hij portretteerde ministers en staatshoofden in binnen- en buitenland. Viermaal maakte Mentzel, wiens oeuvre grotendeels wordt bewaard in het Rijksmuseum te Amsterdam, portretten van koningin Beatrix voor o.a. een postzegel en bovengenoemde munt. 

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.