Papierknipkunst

Papierknipkunst 1

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de vereniging voor papierknipkunst is een belangrijk deel van de expositie ingeruimd voor kunstwerken in dit genre, dat al meer dan vier eeuwen in Nederland wordt bedreven. In die periode maakten mensen in huiselijke omgeving uit papier de mooiste creaties met mes of schaar. Zij sneden of knipten ieder op hun eigen manier, in het platte vlak of met een vleugje reliëf, onder andere portretten, godsdienstige- en politieke prenten of scènes uit hun dagelijks leven.

Vele bruikleengevers stelden werken uit hun collectie beschikbaar die passen binnen het tijdsbeeld dat in het museum te zien is (de periode tussen 1780 en 1815).

Papierknipkunst 2

Vele bruikleengevers stelden werken uit hun collectie beschikbaar die passen binnen het tijdsbeeld dat in het museum te zien is (de periode tussen 1780 en 1815).

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.