Crowdfunding actie kroonluchter

Toen het museum in de coronatijd haar deuren diverse malen moest sluiten hebben vele vrijwilligers van het museum van de nood een deugd gemaakt en de Maaskamer zo goed mogelijk in de originele stijl gerestaureerd, Op de Instagram- en Facebookpagina van het museum is dit proces uitgebreid in beeld gebracht.

De kroon op het werk
Er ontbrak nog maar één ding: een monumentale kroonluchter, passend bij de rijkelijk met strikken en bloemslingers gedecoreerde wanden en de kroonlijst langs het plafond. Versierselen die heel typerend zijn voor stijlkamers uit die tijd, volgens kunstkenners, en zó verfijnd, dat de Maaskamer bijna on-Nederlands aandoet.

Een lange zoektocht
De zoektocht naar een passende luchter was lastig en duurde jaren. Uiteindelijk bleek een Nederlandse kunsthandelaar al tientallen jaren een passende kroonluchter in depot te hebben. Deze luchter, bestaande uit verguld messing en zo’n duizend kristallen steentjes, hing ooit in een Amsterdams grachtenpand.

Draag uw steentje bij!

Het Dordts Patriciërshuis heeft de kroonluchter tot het einde van dit jaar in bruikleen gekregen en wil het topstuk nu graag aankopen en zo behouden voor het museum. Daarvoor is een bedrag nodig van 27.500 euro. Hopelijk wilt u uw steentje bijdragen om de Maaskamer geheel in oude luister te kunnen herstellen. 

Doneren is mogelijk via de link https://www.voordekunst.nl/projecten/12872-kroonluchter-maaskamer.

Daar staat, afhankelijk van de hoogte van de donatie, een aantal tegenprestaties vermeld, zoals een boek over het museum, een groepsrondleiding door de voormalige bewoner, een borrel of diner in de Maaskamer.