Maak het mooiste bloemstilleven in de geest van Cornelis Kuipers en win.

Wat moet je doen?

Maak een bloemstilleven in de geest van 18e-eeuwse schilders zoals Cornelis Kuipers. Kijk voor inspiratie in het Dordts Patriciërshuis. Fotografeer je bloemstilleven. Of leg het op andere wijze vast. Niet alle bloemen bloeien tegelijkertijd. Maak gebruik van creatieve manieren om een boeket samen te stellen (denk aan knippen, plakken, fotobewerking). Maak eventueel gebruik van verrassende items, zoals Cornelis Kuipers gebruik maakte van vazen, vissenkommen en andere zaken om zijn verhaal te vertellen. 

Hoe maak je kans?

Volg @dordtspatriciershuis en @basmeeuws op Instagram voor inspiratie en deel een foto van je boeket op Instagram met de #indefloria en #zaai. Stuur je uiteindelijke foto digitaal naar fotowedstrijd@dordtspatriciershuis.nl
– Uiterlijke inzenddatum 30 september 2022.
– Vermeld duidelijk je naam, adres en leeftijd.

Wat kun je winnen?

Naast een ereplaats tijdens de jubileumtentoonstelling ‘In de Floria’ in het Dordts Patriciërshuis maak je kans op het prachtige fotoboek ‘Bas Meeuws Flower Pieces’ en een bloemrijkelijk gevuld zaden- en bloembollenpakket van Vreeken’s Zaden. 

Over het Dordts Patriciërshuis

Vooraanzicht
Maaskamer
In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.