Ontdek voorbeelden kleding fotoshoot

In de wereld van fotografie draait alles om het vastleggen van bijzondere momenten, het vangen van emoties en het spelen met licht en schaduw. En wat is een betere manier om deze creatieve reis te ondernemen dan in een omgeving die doordrenkt is van geschiedenis en elegantie?

Bij het Dordts Patriciërshuis hebben we het genoegen gehad om talloze binnen fotoshoots te organiseren op diverse locaties. Van modern tot klassiek, van ingetogen tot extravagant; we hebben ons lens gericht op een scala aan onderwerpen, maar geen enkele plek heeft ons zo betoverd als het Dordts Patriciershuis.

Een Tijdloos Decor: Het 18e Eeuwse Interieur

Het Dordts Patriciershuis, daterend uit de 18e eeuw, dient als een uniek decor voor onze binnen fotoshoots. Het is een plek waar de tijd lijkt stil te staan, en waar het verfijnde interieur een authentieke en tijdloze sfeer creëert. Het is niet slechts een locatie; het is een reis terug in de tijd, waarin de elegantie van het verleden samensmelt met hedendaagse creativiteit.

Diversiteit in Onderwerpen, Eén Locatie

Ons portfolio van binnen fotoshoots is net zo gevarieerd als het leven zelf. Van modeshoots tot productfotografie, van intieme portretten tot artistieke concepten – het Dordts Patriciershuis heeft een scala aan mogelijkheden geboden.

  • Mode en Stijl: Het 18e eeuwse interieur vormt het perfecte decor voor modeshoots. De klassieke details en de weelde van de kamers voegen een extra dimensie toe aan de nieuwste trends en tijdloze elegantie.
  • Productfotografie: Of het nu gaat om sieraden, kleding of kunstvoorwerpen, de verschillende kamers in het Dordts Patriciershuis bieden de ideale achtergrond voor het vastleggen van de essentie van diverse producten.
  • Portretfotografie: De rijke texturen en warme tinten van het interieur lenen zich perfect voor het vastleggen van de persoonlijkheid in intieme portretten. Elke hoek vertelt een verhaal.
  • Artistieke Concepten: Voor fotografen met een artistieke inslag biedt het Dordts Patriciershuis eindeloze mogelijkheden. De historische setting voegt diepte toe aan creatieve concepten en vertelt een visueel verhaal dat de verbeelding prikkelt.

Een Samenspel van Licht en Schaduw

Een ander opvallend kenmerk van het Dordts Patriciershuis is het sublieme samenspel van licht en schaduw. De grote ramen laten natuurlijk licht binnenstromen, waardoor een unieke atmosfeer ontstaat die perfect is voor fotografie. Elk hoekje onthult nieuwe mogelijkheden, of het nu gaat om het vangen van zonnestralen die door de antieke gordijnen glippen of het spelen met schaduwen in de weelderig ingerichte kamers.

Fotoshoot locaties voor iedere gelegenheid

Ons museum is toegankelijk voor iedere vorm van fotografie. De onderwerpen van eerdere fotoshoots variëren van oude kunst tot moderne projecten.

Voor vragen over tarieven, beschikbaarheid en eventuele speciale wensen zijn wij bereikbaar op verhuur@dordtspatriciershuis.nl

Een rondleiding door het museum voorafgaand aan de private dining of tussen de gangen door is
altijd mogelijk.

Volg ons op Instagram

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.

Huur een ruimte

Het historisch decor van het Dordts Patriciërshuis is zeer gewild voor vergaderingen, events, fotoshoots en bruiloften.    *Verplicht