Keti Koti

Vanaf 1 juni herdenken we in Dordrecht de slachtoffers van de slavernij. Op diverse locaties in de stad vinden lezingen, tentoonstellingen, zang, dansen andere festiviteiten plaats.

Op vrijdagavond 23 juni organiseert het Dordts Patriciërshuis een lezing met diverse sprekers waaronder Linda Nooitmeer, voorzitter van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden (NiNsee). Ook zal de Dordtse rapper met Ghanese roots Kay Slice een spoken word optreden verzorgen.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je daarom zo snel mogelijk aan voor deze unieke gratis toegankelijke bijeenkomst!

Het hele programma en de wijze van inschrijven tref je hieronder aan.

keti koti
Keti Koti 1

Een overzicht van alle activiteiten is vermeld op de website www.ketikotidordrecht.nl

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.