Een huis vol bloemstillevens

De tentoonstelling In de Floria – bloemstillevens is van 14 september 2022 t/m 26 maart 2023

Bekijk prachtige bloemstillevens

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Het Dordts Patriciërshuis is in de beide stijlkamers aan de voorzijde van het pand een tentoonstelling ingericht van tien bloemstillevens, afkomstig uit binnen- en buitenland, die omstreeks 1800 zijn vervaardigd door Dordtse schilders.

Bij de bloemstilleven tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen waarin kunsthistoricus Fred Meijer uitgebreid beschrijft wat Dordrecht vanaf de 17e eeuw op het gebied van bloemstillevenkunst te bieden had.

bloemstillevens
Een huis vol bloemstillevens 1

Fotografische werken van Bas Meeuws

Behalve schilderijen zijn tijdens ‘In de Floria’ ook bloemstillevens van kunstenaar Bas Meeuws te bewonderen. Zijn werk is nationaal en internationaal bekend bij liefhebbers. In Nederland heeft hij onder andere geëxposeerd in Rijksmuseum Het Muiderslot en het Westfries Museum.

Zijn weelderige bloemstillevens zijn een knipoog naar de oude Hollandse meesters en passen daardoor prachtig bij het werk van de Dordtse schilders. Van de zolder tot de kelder is een overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen jaren te zien.

Speciaal voor de jubileumtentoonstelling vervaardigde onderstaand bloemstilleven, geïnspireerd op de 18de-eeuwse schilderkunst.

bloemstilleven

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.

Post Image