Een huis vol bloemstillevens

De tentoonstelling In de Floria – bloemstillevens is van 14 september 2022 t/m 26 maart 2023

Bekijk prachtige bloemstillevens

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Het Dordts Patriciërshuis is in de beide stijlkamers aan de voorzijde van het pand een tentoonstelling ingericht van tien bloemstillevens, afkomstig uit binnen- en buitenland, die omstreeks 1800 zijn vervaardigd door Dordtse schilders.

Bij de bloemstilleven tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen waarin kunsthistoricus Fred Meijer uitgebreid beschrijft wat Dordrecht vanaf de 17e eeuw op het gebied van bloemstillevenkunst te bieden had.

bloemstillevens

Fotografische werken van Bas Meeuws

Behalve schilderijen zijn tijdens ‘In de Floria’ ook bloemstillevens van kunstenaar Bas Meeuws te bewonderen. Zijn werk is nationaal en internationaal bekend bij liefhebbers. In Nederland heeft hij onder andere geëxposeerd in Rijksmuseum Het Muiderslot en het Westfries Museum.

Zijn weelderige bloemstillevens zijn een knipoog naar de oude Hollandse meesters en passen daardoor prachtig bij het werk van de Dordtse schilders. Van de zolder tot de kelder is een overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen jaren te zien.

Speciaal voor de jubileumtentoonstelling vervaardigde onderstaand bloemstilleven, geïnspireerd op de 18de-eeuwse schilderkunst.

bloemstilleven

Post Image