Bloemstilleven van de week

Op deze pagina vind je het bloemstilleven van de week. Iedere week verschijnt een nieuw bloemstilleven dus houd deze pagina in de gaten.

Het bloemstilleven van deze week

bloemstilleven van de week
Bloemstilleven van de week 1

UNTITLED (#119)

Dit stilleven met gezicht op het Amsterdamse Bos is een deel uit de serie ‘Raamwerken’ die Bas Meeuws maakte. Hierbij gebruikte hij het raam van zijn atelier om uitzicht te bieden op het maakbare landschap. Net als zijn eigen werk is het landschap in Nederland bedacht, gecomponeerd, kunstmatig. Het onnatuurlijke karakter van dit bos wordt benadrukt door de vreemde verzameling dieren; een pelikaan, berberapen, ringstaartmaki’s, een ibis, een eend, een rat, een duif, een kwartel en een giraffe. Het doet op deze manier denken aan een dierentuin. De kunstenaar heeft zichzelf ook toegevoegd aan dit bonte gezelschap.

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.