Plan uw trip

Eigen vervoer

Voor de deur van het museum is er (betaalde) parkeergelegenheid. Wij raden u echter aan om uw auto te parkeren in parkeergarage Riedijkshaven aan de Noorderstraat 37. Dit is de goedkoopste en dichtstbijzijnde garage.

Route berekenen via Google Maps

NS (Looproute)

Reist u per trein? Het Dordts Patriciërshuis is uitstekend aan te lopen vanaf Station Dordrecht. De wandeling door het prachtige centrum alleen al maakt uw trip naar het Dordts Patriciërshuis meer dan waard.

Looproute vanaf Station Dordrecht

Arriva (Bus/Looproute)

Stap in Buslijn 10 (Centrum) uit aan bushalte Dordrecht Groothoofd en het Dordts Patriciërshuis is te vinden op slechts 3 minuten loopafstand.

Busroute vanaf Station Dordrecht

Over het Dordts Patriciërshuis

In ons museum in Dordrecht ontdek je hoe welgestelde burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in de stijl van Lodewijk XVI. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukste drie-rivierenpunt van Europa.

In de sfeervolle kelder vinden vaak exposities van hedendaagse kunst plaats. In deze ruimte met haar historische balken en unieke doorkijkjes worden ook twee historische films vertoond, zodat geïnteresseerden in onze vaderlandse geschiedenis ook aan hun trekken komen.

Zoals valt terug te lezen in de vele positieve google reviews biedt ons museum in Dordrecht een “one stop shop” voor een leuke en leerzame middag waarbij ook iets te beleven valt voor uw (klein)kinderen! Terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee vertellen onze gepassioneerde vrijwilligers u graag meer over dit bijzondere pand, dat tot voor kort nog als woonhuis in gebruik was.

Buiten openingstijden van het museum kunt u ook bij ons terecht voor trouwfoto’s, fotoshoots, vergaderingen en private dining.