In de Floria

14 september 2022 t/m 26 maart 2023

De topstukken uit de collectie zijn twee bloemstillevens van Cornelis Kuipers die, tot ze door ons konden worden verworven, altijd in privé-bezit van nazaten van de schilder zijn gebleven. Speciaal voor de tentoonstelling ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan konden diverse andere bloemstillevens uit binnen- en buitenland in bruikleen worden verkregen, die in de beide stijlkamers aan de voorzijde van het pand zullen worden getoond.

Bij de tentoonstelling zal een catalogus verschijnen waarin Dr. Fred Meijer de beschrijving van de schilderijen voor zijn rekening zal nemen.

Op de overige verdiepingen van het pand zal een aantal foto’s van bloemstillevens worden getoond  van Bas Meeuws, die met zijn werk  furore maakt in de Amerikaanse en Aziatische kunstwereld. In Nederland heeft hij o.a. geëxposeerd in Rijksmuseum het Muiderslot. Zijn werk knipoogt met name naar de Hollandse meesters uit de 17de eeuw. Speciaal voor ons museum zal hij echter minimaal 10 werken vervaardigen, die zijn geïnspireerd door het huis en de collectie 18de eeuwse schilderijen en gebruiksvoorwerpen.

Voorafgaand aan de tentoonstelling is er een fotowedstrijd in het leven geroepen waarbij enkele fraaie prijzen zijn te winnen.