Glassfever, hedendaagse kunst uit Venetië (30 april t/m 25 september)

 

GLASSFEVER

HEDENDAAGSE KUNST IN GLAS

 

Lange tijd was glaskunst vooral decoratieve kunst. Dat is veranderd. GlassFever laat zien hoe hedendaagse autonome kunstenaars hun ideeën vorm geven in glas.

 

Adriano Berengo is al 25 jaar een gedreven promotor van het gebruik van glas in de beeldende kunst. Hij wil de hedendaagse kunst in glas op het hoogste podium brengen, naast de schilder- en beeldhouwkunst. En tegelijkertijd een eeuwenoude traditie nieuw leven inblazen. In zijn glaswerkplaats op Murano, Venetië, werken gevestigde kunstenaars en opkomende talenten uit de hele wereld samen met de maestro's van de glasovens. 

Het Dordts Patriciërshuis toont uitbundige glassculpturen van Elvira Bach, Lucy en Jorge Orta en Ruud Schoemaker, die mooi aansluiten bij de authentieke details en decoraties in het interieur. Dit geldt evenzeer voor een werk van Klaas Gubbels, dat is te zien in de ronde Maaskamer, waar dagelijks op afspraak een high tea wordt geserveerd (reserveren is mogelijk via info@hightealicious.nl).

 

 

Naast deze kunstwerken is er hedendaags gebruiksglaswerk van Promovetro uit Murano te zien.

In het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn  en Dordtyart is nog veel meer werk te zien van in totaal circa 60 kunstenaars. Op www.glassfever.nl kunt u alvast in de stemming komen voor een bezoek aan Dordrecht.

 

Glassfever.nl