Venice through Glass (30 april t/m 25 september)

In de tentoonstelling is de ontwikkeling die de fotograaf doormaakt sinds 2012 goed te zien. De foto's uit de beginperiode zijn vooral een weergave van de werkelijkheid. Op een zo mooi mogelijke manier legt hij vast wat hij ziet. 

Daarna laat Peters de realiteit steeds verder los. In eerste instantie door langere sluitertijden te gebruiken tijdens de schemering, waardoor gondels, water en mensen vervagen. De prachtige skyline van Venetië, die nauwelijks onderhevig is aan de invloed van tijd, krijgt hierdoor nog meer kracht. Daarnaast begint Peters te experimenteren met zwart-wit.

Zijn nieuwste werk wordt steeds minimalistischer. Door composities terug te brengen tot de essentie, subtiele kleuren te gebruiken of in zwart-wit te werken en nog langere sluitertijden tot 6 minuten toe te passen elimineert hij drukte, ruis en het leven van alledag. Peters brengt een serene rust in zijn beelden. Foto’s worden dagdromen, tijdloze ervaringen, reizen naar een werkelijkheid, die nooit heeft bestaan, totdat je je er door laat meevoeren.

Reis mee en kom naar het Dordts Patriciërshuis waar de foto’s te zien zijn. Het werk wordt ook verkocht. De fine-art-prints achter glas zijn zeer exclusief en worden in een gelimiteerde oplage van 10 stuks geprint.